Європейські виробники ПВХ-профілю занепокоєні через дефіцит сировини

Компанії-члени Європейської асоціації виробників віконних профільних систем EPPA стурбовані хвилею заяв про форс-мажорні обставини від європейських постачальників ПВХ, яких не було з 2015 року.

 

 

eppaУ зв'язку з цим EPPA закликає виробників сировини вжити всіх можливих заходів, щоб якомога швидше виключити простої. Якщо ситуація не зміниться найближчим часом, виробники ПВХ-профілю не зможуть продовжувати виробництво і виконувати свої зобов'язання перед переробниками відповідно до плану на 2021 рік.

Серйозні проблеми в ланцюжку поставок ПВХ-смоли роблять сильний тиск на постачальників віконних систем. Логістика відчуває не тільки наслідки глобальної пандемії, а й численні випадки зупинки виробництв через форс-мажорних обставин, про які постачальники смол оголосили в останні тижні.

смолаБудучи основним споживачем ПВХ-смоли на європейському ринку, постачальники віконних систем з ПВХ страждають від зростаючого дефіциту матеріалів в поєднанні зі зростанням цін, що позначається на їх виробництві. У той же час в останні місяці зростає попит на таку будівельну продукцію, як вікна.

Брак сировини, добавок і супутніх товарів викликає перебої в поставках і посилює загальну складну економічну ситуацію, викликану пандемією. Якщо попит на ПВХ-смолу не буде задоволений, виробники ПВХ-профілю не зможуть продовжувати виробництво відповідно до плану.

Ситуація додатково ускладнюється відсутністю імпорту, зокрема з США, а також з країн Близького і Далекого Сходу.

Якщо поточна ситуація збережеться, її наслідки також будуть відчуватися в ланцюжку поставок і торкнуться європейського ринку пластикових вікон. З огляду на те, що перші негативні ефекти вже видно, EPPA закликає виробників сировини вжити всіх можливих заходів для якнайшвидшого усунення простоїв через форс-мажорні обставини.

смола2«European Trade Association of PVC Window System Suppliers - це європейська торгова асоціація виробників віконних профільних систем з жорсткого ПВХ і супутніх будівельних виробів. З моменту створення в 2012 році вона зросла в розмірах і збільшила свій вплив.

EPPA розширила свою мережу і в даний час охоплює більше 70% європейського виробництва віконних профілів з ПВХ. Члени асоціації представляють компанії та організації на регіональному та національному рівні, включаючи VEKA, REHAU, Deceuninck, profine Group, aluplast, Salamander, Schüco і інші. EPPA, що базується в Брюсселі, представляє постачальників систем в контактах з Європейською Комісією.

Асоціація залишається спільною платформою для підтримки зусиль гравців ринку ПВХ-систем в області просування прогресивних віконних технологій, вторинної переробки, захисту навколишнього середовища, а також зв'язків з громадськістю».